Een unieke trouwkaart voor Michiel en Rachel

Van de zomer kwamen Michiel en Rachel bij ons op bezoek omdat ze interesse hadden om ons hun trouwdag te laten vast leggen.
Ook wilden ze graag hun trouwkaart door ons te laten ontwerpen.
….M&D-Photography-loveshoot-herfst-biesbosch-011

Misschien ben je wel benieuwd hoe dat process in elkaar zit.
Want… zijn er dan verschillende al ontworpen kaarten die worden aangepast? Het antwoord is nee.
Wij ontwerpen de trouwkaart helemaal gebaseerd op de wensen van de bruid en bruidegom. Vaak stellen we aan hun voor om op het internet op zoek te gaan naar wat voorbeelden die zij leuk vinden. Ook vragen wij of er een bepaald thema is op hun trouwdag of een speciale kleur enzovoort. Zo krijgen wij langszaam een beeld van wat zij graag willen. Zo hadden Michiel en Rachel ook wat voorbeelden gevonden en naar mij toegestuurd. Ook gaven zij aan dat ze zachtroze als themakleur hebben en ook van simpele vierkante kaarten houden. Hieronder de kaarten die zij als voorbeeld mailden.

 

kaarten voorbeeld

 

Dus met dit in mijn achterhoofd ging ik aan de slag met ontwerpen. Michiel en Rachel hadden het trouwpakket gekozen waarin ook een Loveshoot zit. Dit kwam goed uit, want ze wilden aan de binnenkant van de kaart ook graag een foto van hun samen. De fotoshoot hadden we in september gepland en ondertussen was ik al begonnen aan het ontwerpen van de voorkant. Meestal probeer ik een paar ontwerpen te maken zodat het bruidspaar keuze heeft. Hier zijn de ontwerpen die ik naar Michiel en Rachel had gestuurd. Zij hebben gekozen voor het ontwerp met de vogels.
     .
M&D-Photography-trouwkaart-roze-vogels-1
De loveshoot was gepland aan het eind van de middag. Na de lunch kwamen er hier en daar wat regenwolken en ik dacht gelijk, “Oh help, de fotoshoot gaat waarschijnlijk niet door vanmiddag.” Maar gelukkig klaarde het op en het weer was perfect. Rachel vertelde tijdens de fotoshoot dat ze het wel spannend vond want wat moet je eigenlijk verwachten. En eerlijk gezegd ben ik ook altijd een beetje zenuwachtig voor een fotoshoot. Want ook voor mij is het afwachten hoe het stel zal zijn. Moet ik veel instructies geven? Vinden ze het moeilijk om onstpannen te lachen voor de foto’s? Houden ze wel van kroelen en kusjes geven? Want ja, het is voor een stel toch ook wel raar zo’n grote zwarte camera. Ik had dit keer mijn zusje mee als pakezel (Thanks Mirjam!) en normaal tijdens een bruiloft fotograferen Mark en ik altijd samen. Maar voor een loveshoot lukt dit niet altijd omdat Mark ook gewoon moet werken. Dus dit keer had ik mijn zusje meegenomen, en dit was niet alleen handig om te helpen met sjouwen, maar ook om voor te doen hoe ik Rachel en Michiels handen wilden hebben voor een close-up van de verlovingsring. Want dat kan soms best ingewikkeld zijn om uit te leggen. En een beeld zegt meer dan 1000 woorden toch? Ik kreeg die avond gelijk al een mailthje van Rachel : “We hebben het allebei trouwens heel erg naar ons zin gehad vanmiddag, lijkt ons leuk om straks de ‘echte’ shoot te gaan doen 🙂 .” Hier een paar foto’s van de Loveshoot.

 

M&D-Photography-loveshoot-herfst-biesbosch-001M&D-Photography-loveshoot-herfst-biesbosch-003M&D-Photography-loveshoot-herfst-biesbosch-005M&D-Photography-loveshoot-herfst-biesbosch-014M&D-Photography-loveshoot-herfst-biesbosch-009 M&D-Photography-loveshoot-herfst-biesbosch-007M&D-Photography-loveshoot-herfst-biesbosch-006
Na de Loveshoot ging ik verder met het ontwerpen van de binnenkant van de trouwkaart. Michiel en Rachel waren er tevreden en met maar een paar kleine aanpassingen bestelde wij een proefdruk. Ook gebruikte ik het ontwerp van de kaart voor een letterhead die de ceremoniemeesters konden gebruiken voor hun brief voor de daggasten. Michiel en Rachel trouwen in december dus voor een extra feestelijke kaart kozen we ervoor om het op parelmoer papier te laten drukken. Na de proefdruk bestelden we de trouwkaarten met bijpassende enveloppen. En hier is het eindresultaat.

 

M&D-Photography-trouwkaart-roze-vogels-003 M&D-Photography-trouwkaart-roze-vogels-002
Dus dat is het proces van idee tot trouwkaart, maar het werkt natuurlijk hetzelfde voor een geboortekaartje, Save the Date kaartje en ander familiedrukwerk. Dus….interesse? Neem contact met ons op en wij helpen graag om jullie unieke kaart samen te ontwerpen.