5 tips voor het wedding plannen

We hebben inmiddels al aardig wat bruiloften meegemaakt en delen graag deze vijf dingen die ontzettend belangrijk zijn bij het plannen van jullie trouwdag. Want er komt natuurlijk heel wat meer bij kijken bij het wedding plannen dan we van te voren dachten. En er zijn ook dingen waar je als bruidspaar niet gelijk aan denkt. We hopen dat dez tips jullie inspireren en helpen om van jullie dag onvergetelijk te maken.

1. Tijd

M&D Photography, strand, bruiloft, fotoshoot, trouwfotograaf, maarsbergen, henshotermeer, veluwe, loveshoot, wedding,

Zodra je begint met het plannen van jullie trouwdag is het goed om gelijk alles al ruim in te plannen qua tijd. De dag vliegt altijd voorbij dus je wilt natuurlijk optimaal genieten van de deze dag waarop jullie eindelijk Mr en Mrs worden. Als we kijken naar hoe de gemiddelde trouwdag eruit ziet begint het meestal met de kapper. Het kost soms een klein beetje extra, maar als de kapper naar jou als bruid toe komt scheelt dit weer tijd die jij anders kwijt zou zijn met heen en weer reizen. En daarbij mis je ook niet de sfeer van iedereen die heerlijk aan het voorbereiden is op jullie trouwdag. Daarna komt meestal de bruidegom de bruid ophalen, gevolgd door een fotoshoot met leuke ontspannen fotografen zoals wij zelf :). We vertellen bruidsparen altijd om 1,5 uur voor de fotoshoot vrij te zetten. Het kost altijd net iets langer om met een trouwjurk de auto in en uit te stappen. En vaak zijn de mooie plekjes voor foto’s ook een klein stukje lopen van de parkeerplaats. Dus anderhalf uur klinkt lang, maar het is heerlijk een moment met z’n tweetjes (want wij vallen niet op). En je zult zien dat de tijd vliegt. Als er geluncht wordt met de gasten kan je dit beter ook lekker ruim in plannen. Dit is vaak een moment dat je als bruidspaar iedereen ook even spreekt en waarbij het even bijkomen is na de foto’s en de ceremonie. Mochten jullie groepsfoto’s willen dan moet je voor een kleine groep van 30 daggasten een half uur rekenen en voor meer daggasten zo’n 45 minuten. Soms is het niet nodig zo veel tijd, maar die extra minuten zijn zo gevuld met bijkletsen met wat gasten. Voor de ceremonie en eventueel kerkdienst is het ook handig om rekening te houden met de reistijd en het parkeren. Mochten mensen iets moeten lopen om bij de locatie te komen wil je niet dat ze bezweet van het rennen de plechtiging binnenkomen J. Als je vanaf het begin van de dag alles al ruim hebt gepland zul je zien dat je ‘s avonds nog steeds super ontspannen aan het genieten bent van jullie trouwdag, en jullie gasten natuurlijk ook.

2. Locaties

Het belangrijkste op jullie trouwdag is eigenlijk natuurlijk elkaar. Maar je wilt zo’n belangrijk moment natuurlijk ook op een mooie locatie vieren die bij jullie past. Als bruidsfotograaf zijn wij al op vele locaties geweest. En de bruiloften waarbij zo veel mogelijk op 1 locatie wordt gedaan zijn voor zowel de gasten als voor jullie als bruidspaar het meest ontspannen. Er zijn ook bruiloften geweest dat we een groot deel van de dag heen en weer aan het rijden zijn van  de locatie voor de lunch, het gemeentehuis, middaglocatie, kerkdienst en daarna ook nog de feestlocatie. Het is natuurlijk zonde om zo vaak in de auto te zitten terwijl jullie zelf die tijd ook met jullie familie en vrienden samen kunnen zijn. Tegenwoordig trouwen mensen steeds vaker op de locatie zelf in plaats van het gemeentehuis. Ga daarom maar kijken bij locaties waar je zo veel mogelijk alles op 1 plek kan doen. Soms is dat net iets duurder, maar schilt het ook weer een hoop geregel van waar welke versieringen en spullen naartoe moeten, maar ook een heen en weer voor jullie en jullie gasten. En uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon een prachtige ontspannen bruiloft, dus is het zeker de moeite waard.

3. Licht

Nu we het toch al even hebben gehad over locaties is vanaf het perspectief van een fotograaf ook nog 1 ding waar wij altijd naar kijken zodra we beginnen met fotograferen: Licht! Maar tijdens het wedding plannen als je naar Pinterest, websites of tijdschriften kijkt valt het ook jullie vast op dat veel foto’s erg licht zijn. Natuurlijk valt het niet altijd te plannen of de zon schijnt of niet op je trouwdag. Maar vooral tijdens de momenten dat je ergens binnen bent op je trouwdag, maakt het een enorm veel verschil in hoe de ruimtes belicht zijn. Er zijn locaties met heel veel ramen  maar ook locaties waar bijna geen enkele raam is. Nu zijn er fotografen die graag werken met flitsen, maar persoonlijk vinden wij natuurlijk licht het mooist. Als jullie nou verliefd zijn op die prachtige lichte foto’s die je tegen bent gekomen, houdt daar dan rekening mee met locaties kiezen. Want een fotograaf kan (ook al gebruikt hij een flits) dat mooie licht van die foto’s niet namaken als de locatie bijvoorbeeld bijna geen ramen heeft.

4. Kinderen

Bij de ene bruiloft zijn er heel veel kinderen en de andere enkel een kleine baby of peuter. Bedenk van te voren of jullie graag wel of niet de kinderen er bij de (hele) bruiloft bij willen hebben. Zelf als ouder zijnde begrijpen wij het helemaal als wij wel uitgenodigd zijn en de kinderen niet. Vooral als de kinderen het bruidspaar niet heel goed kent dan is het alleen maar meer ontspannen als ouder. Dus ouders zullen dat ook best wel begrijpen. Op het internet zijn er diverse manieren te vinden hoe je dit verwoord in de uitnodiging.

Nadat je hebt besloten of de kinderen er wel of niet bij zijn is het handig om te kijken of de locaties ook ruimte hebben voor de kinderen om te spelen. Daarmee speelt natuurlijk de leeftijd van de kinderen ook een rol. Het hoeft natuurlijk niet heel uitgebreid te zijn, maar als is er een hoekje van 3×3 meter waar ze heerlijk op de grond met auto’s en poppen kunnen spelen, of een extra tafel waar wat spelletjes gedaan kunnen worden. Of misschien is er buiten een veldje waar ze kunnen voetballen, of zoals bij de bruiloft van dit bruidspaar was er een enorme “zandbak”. Dan zullen de ouders en ook de andere gasten jullie extra dankbaar zijn, want zo heeft iedereen het naar hun zin.

5. Golden hour

Als je tip 1 al hebt toegepast als bruidspaar dan zullen jullie vast wel 5 minuten over hebben om aan het eind van de dag nog even een paar foto’s te maken tijdens het gouden uur oftewel the golden hour. Het uur waarbij de zon bijna ondergaat en alles een prachtige warme gloed krijgt. Vaak is het als bruidspaar heerlijk om nog even wat frisse lucht te krijgen en even een paar minuutjes zonder al die mensen om je heen. En dan maken wij van een afstandje nog een paar mooie foto’s. Dus wat ons betreft een win-win situatie voor iedereen.

We hopen dat deze tips jullie geholpen of geïnspireerd heeft tijdens het plannen van jullie bruiloft. Mocht je zelf nog een tip hebben? Reageer dan onderaan deze blogpost, we zijn benieuwd.

No Comments
Post a Comment